Okryłam ostatnio na moim blogu całkiem sporą ilość przepisów na zupy, zarówno kremy (które lubię najbardziej), jak i te tradycyjne. A czasem już nie wiadomo, co też do takiej zupy podać, jako dodatek, szczególnie do tych zup blendowanych. Dlatego też dziś mam dla Was szybki przepis na dodatek do zup lub też po prostu chrupiącą przekąskę, idealną np. do wina 🙂

Zobacz także: Zupa krem z białych szparagów

Czyli chips serowo – ziołowy 🙂

Składniki (na dwie porcje):

Ok. 2 łyżki startego sera typu parmezan
Ok. 1 łyżeczki świeżych, bardzo drobno siekanych ziół, takich jak tymianek, szałwia, majeranek

Zobacz także: Krem z porów i warzyw korzeniowych

Przygotowanie:

Na niedużą rozgrzaną, ale nie super gorącą patelnię z powłoką nieprzywierającą wysypujemy 1 łyżkę startego parmezanu wymieszanego z ziołami pokrywając nim cienko całą powierzchnię patelni.

Zobacz także: Zupa grzybowa na białym winie na dwa sposoby

Gdy zobaczymy, że nadmiar wody z sera powoli odparowuje, a chips nieco rumieni, odwracamy delikatnie na drugą stronę. I gotowe.

Zobacz także: Krem z pieczonych buraków oraz Chłodnik z buraków pieczonych w popiele

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *