fbpx

Z przyjemnością przedstawiam najnowszą ofertę szkolenia winiarskiego, które ma na celu podniesienie wiedzy i umiejętności w zakresie serwisu wina Twojego personelu. Nasze szkolenie zapewni Twoim kelnerom niezbędne i najlepsze narzędzia, aby oferować wyjątkowy i profesjonalny serwis win i zagwarantować Gościom usługę na najwyższym poziomie. Szkolenie może odbyć się w Twojej restauracji lub naszym Salonie Degustacyjnym. Pracujemy na winach znajdujących się w Twojej karcie.


Program szkolenia dla kelnerów oraz pozostałego personelu restauracji z zakresu serwisu oraz podstawowej wiedzy o winie:

1. Podstawy wiedzy o winie:

· Rodzaje i style win

· Cechy charakterystyczne różnych odmian winorośli (opcja dostosowana do Państwa karty)

· Omówienie regionów winiarskich (opcja dostosowana do Państwa karty)

· Elementy etykiety wina i jej interpretacja

2. Wino a kulinaria:

· Zasady dobierania wina do dań

· Zgodność smakowa i komplementarność

· Zasady serwowania różnych rodzajów win (szkło, temperatura)

3. Obsługa gości i rekomendacje:

· Komunikacja z gośćmi na temat wina

· Udzielanie profesjonalnej informacji na temat karty wina w lokalu

· Rekomendowanie win odpowiednich do preferencji gości

4. Serwis wina:

· Techniki otwierania butelek i dekantacji wina

· Prezentacja butelki i krótkie omówienie etykiety

· Kolejność obsługi

5. Praktyczne szkolenie z serwisu wina:

· Wykorzystanie różnych narzędzi i sprzętu do serwowania wina

· Praktyczne ćwiczenia serwowania różnych typów wina

· Zasady przechowywania i dbania o wino

Co otrzymujesz:

  1. Usługę zawodowego sommeliera, który poprowadzi szkolenie i podzieli się swoją wiedzą i doświadczeniem.
  2. Materiały szkoleniowe dla uczestników, zawierające podstawowe informacje i praktyczne wskazówki.
  3. Praktyczne ćwiczenia serwowania wina, aby umożliwić personelowi nabycie praktycznych umiejętności.
  4. Indywidualne dostosowanie programu do potrzeb i specyfiki Twojej restauracji.

Profesjonalne szkolenie winiarskie dla personelu restauracji to doskonały sposób na podniesienie jakości serwowania wina oraz wzmocnienie wizerunku Twojego lokalu jako miejsca, gdzie wina są podawane profesjonalnie i z pasją.

Skontaktuj się z nami, aby omówić szczegóły i dostosować program do potrzeb Twojej restauracji. Pomogę Ci w rozwoju kompetencji personelu i sprawić, że Goście chętnie będą do wracać do Twojej restauracji.


Potrzebujesz więcej informacji? Skontaktuj się ze mną TUTAJ.