Składniki:
3 łyżki miodu
3 łyżki musztardy
3 – 4 łyżki oliwy z drugiego tłoczenia
1 łyżka majeranku
1 łyżka kminku
1 łyżeczka słodkiej papryki
1 łyżeczka ostrej papryki
4 owoce jałowca
2 szalotki
1 ząbek czosnku
1 – 1.5 kg żeberek wieprzowych

Przygotowanie:
Szalotkę i czosnek bardzo drobno siekamy. Łączymy ze sobą wszystkie składniki marynaty i dokładnie nacieramy mięso. Odstawiamy na co najmniej godzinę, a najlepiej na cała noc. Żeberka układamy na blasze, przykrywamy folia aluminiową i pieczemy w temperaturze 200 stopni przez ok. 45 minut, grzanie góra – dół. Następnie uruchamiamy funkcję grilla i dopiekamy tak, aby mięso zarumieniło się. Podajemy z kaszą i/lub ulubioną surówką. Szybkie, proste, pyszne 🙂

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *