Kochani, tego jeszcze w naszym pięknym Krakowie nie było! Mamy zaszczyt zaprosić Was na wyjątkową degustację z cyklu Blichtr i Blask będącą celebracją polskiego rzemiosła i luksusu – wieczór z kawiorem Antonius oraz starannie dobranymi okowitami rzemieślniczymi Silesia Distillery.
Pragniemy zabrać Was w podróż po niezwykłych doznaniach smakowych, gdzie najwyższej klasy kawior, perła polskiej akwakultury, spotka się z głębią i charakterem tradycyjnych, kraftowych alkoholi. Będzie to niepowtarzalna okazja do odkrycia harmonii i kontrastów płynących z tego wyrafinowanego połączenia.
RELACJA: Blichtr i Blask: Ostrygi, jeżowce i wino z dna morza
Wieczór uświetni opowieść o sztuce produkcji kawioru Antonius oraz pasji twórców rzemieślniczych okowit, a każdy Uczestnik otrzyma specjalnie na tę okazję opracowane materiały edukacyjne.
Data: 9 maja 2025 roku (piątek)
Godzina: 20:00
Miejsce: Salon degustacyjny by K8K.pl; ul. Bodziszkowa 2, Kraków
Data RSVP: 5 maja 2025 roku telefonicznie pod numerem 605544570 lub mailowo na adres kontakt@k8k.pl.
Cena: 900 pln/osoba lub 1650 pln/para.
Obowiązuje przedpłata.
Minimalna ilość osób by degustacja się odbyła: 8. W przypadku mniejszej ilości osób Organizator zastrzega sobie prawo do zmiany daty wydarzenia.
Mamy nadzieję gościć Was podczas tego wyjątkowego wieczoru.
Z pozdrowieniami,
Katarzyna Solańska, K8K.pl
Bardzo proszę o rejestrację przez załączony formularz:
One comment on “Blichtr i blask: kawior i okowity”
ILOVEWRO
Jest w tym tekście coś, co sprawia, że człowiek zaczyna się zastanawiać, gdzie kończy się autentyczna przyjemność, a zaczyna pokazówka. Zestawienie luksusu z codziennością, tego co eleganckie z tym, co swojskie, prowokuje do myślenia — czy czasem nie szukamy blichtru bardziej niż smaku? Ciekawi mnie też, czy dziś jeszcze da się przeżywać coś takiego jak „smak wyższych sfer” bez ironii — i czy w ogóle warto?