Strona przeznaczona tylko dla osób pełnoletnich. Czy masz ukończone 18 lat?

You must be at least 18 to enter this site
Tak Nie
Zapraszam do świata wina!
Kliknij tutaj, aby przejść na stronę k8k.pl.
K8K.pl – wino i edukacja
 
  • Oferta
    • Imprezy firmowe
    • Indywidualne warsztaty wiedzy o winie
    • Grupowe warsztaty wiedzy o winie
    • Dla restauracji
    • Food&Wine pairing – szkolenie praktyczne
    • Serwis wina i alkoholi mocnych
    • Dla producentów/dystrybutorów wina
  • Salon degustacyjny
  • Media/Publikacje
  • Blog
  • Sklep

Blog

  • All
  • Bez kategorii
  • Felietony
  • Notki degustacyjne
  • Podróże
  • Przepisy
  • Recenzje
  • Relacje
  • Tradycje
  • Wiedza o winie
  • Wino i Kuchnia
  • Wokół stołu
  • Wydarzenia
  • 2025-05-19
  • Blichtr i blask: kawior i okowity
    2025-04-25

    Blichtr i blask: kawior i okowity

  • Rabarbar w Szczerym Polu
    2025-04-22

    Rabarbar w Szczerym Polu

  • Blichtr i blask: ostrygi, jeżowce i wino z dna morza
    2025-04-08

    Blichtr i blask: ostrygi, jeżowce i wino z dna morza

  • Wielkanocne rozkosze podniebienia: jakie wina wybrać na świąteczny stół?
    2025-04-04

    Wielkanocne rozkosze podniebienia: jakie wina wybrać na świąteczny stół?

  • Targi Polskiego Wina i Winnic, czyli polskie wino na fali
    2025-03-18

    Targi Polskiego Wina i Winnic, czyli polskie wino na fali

  • Międzynarodowy Dzień Grzanego Wina
    2025-03-02

    Międzynarodowy Dzień Grzanego Wina

  • Wino do… TOSTÓW!
    2025-02-27

    Wino do… TOSTÓW!

  • WINO DO… PĄCZKÓW!
    2025-02-27

    WINO DO… PĄCZKÓW!

  • Tłusty Czwartek – historia i tradycje
    2025-02-25

    Tłusty Czwartek – historia i tradycje

  • Wina do karnawałowych pierogów + warsztat grzanego wina. Hit! Jedyne 89 pln
    2024-12-01

    Wina do karnawałowych pierogów + warsztat grzanego wina. Hit! Jedyne 89 pln

  • Magia andrzejkowej nocy – RELACJA
    2024-12-01

    Magia andrzejkowej nocy – RELACJA

  • EnoExpo 2024, dziękujemy!
    2024-11-12

    EnoExpo 2024, dziękujemy!

  • Magia Andrzejkowej Nocy
    2024-11-11

    Magia Andrzejkowej Nocy

  • Halloween – Wino, Duchy, Legendy – RELACJA
    2024-11-01

    Halloween – Wino, Duchy, Legendy – RELACJA

  • Rejs Ku Marzeniom
    2024-10-28

    Rejs Ku Marzeniom

  • Wina chorwackie i wina z dna morza
    2024-10-16

    Wina chorwackie i wina z dna morza

  • Degustacja win rumuńskich w ramach ENOEXPO 2024
    2024-10-15

    Degustacja win rumuńskich w ramach ENOEXPO 2024

  • România Terra Incognita – część II
    2024-10-14

    România Terra Incognita – część II

  • România Terra Incognita – część I
    2024-10-13

    România Terra Incognita – część I

  • Wydarzenie: Halloween – Wino, Duchy, Legendy
    2024-10-09

    Wydarzenie: Halloween – Wino, Duchy, Legendy

  • Pyszne Jadło u Małgosi – Strzelce
    2024-09-24

    Pyszne Jadło u Małgosi – Strzelce

  • Wprowadzenie do win chorwackich – certyfikowany masterclass
    2024-09-24

    Wprowadzenie do win chorwackich – certyfikowany masterclass

  • VIII Jurajski Piknik Winny już wkrótce!
    2024-06-05

    VIII Jurajski Piknik Winny już wkrótce!

  • Restauracja Kaczka i Wino
    2024-01-25

    Restauracja Kaczka i Wino

  • Villa Elise Park Pension
    2024-01-23

    Villa Elise Park Pension

  • Jak dobrać wino do pizzy?
    2024-01-17

    Jak dobrać wino do pizzy?

  • Newsletter na rok 2024
    2024-01-02

    Newsletter na rok 2024

  • 2023-12-28

    Francja-Elegancja – degustacja win i serów

  • Jak wybrać wino do grzańca
    2023-12-26

    Jak wybrać wino do grzańca

  • Wino do karpia
    2023-12-19

    Wino do karpia

  • Targi WINO 2024 – Targi polskich win i winnic
    2023-12-19

    Targi WINO 2024 – Targi polskich win i winnic

  • Wino na wigilijny stół
    2023-12-16

    Wino na wigilijny stół

  • Wino z Biedronki – Merlot/Touriga Nacional, Tejo, Portugalia
    2023-11-27

    Wino z Biedronki – Merlot/Touriga Nacional, Tejo, Portugalia

  • Zupa z grzybów leśnych na białym winie w 2 wydaniach
    2023-10-16

    Zupa z grzybów leśnych na białym winie w 2 wydaniach

  • Albariño – opis szczepu, ciekawostki, wine&food pairing
    2023-09-07

    Albariño – opis szczepu, ciekawostki, wine&food pairing

  • Vinho Verde DOC, Adega Coop, Ponte da Barca, 2022
    2023-08-28

    Vinho Verde DOC, Adega Coop, Ponte da Barca, 2022

  • CHABLIS; DOMAINE CHRISTINE, ELODIE & PATRICK CHALMEAU; 2022
    2023-06-15

    CHABLIS; DOMAINE CHRISTINE, ELODIE & PATRICK CHALMEAU; 2022

  • Barolo vs Barbaresco
    2023-05-02

    Barolo vs Barbaresco

  • Winna Włoska Wyprawa k8k.pl – przystanek 1
    2023-04-28

    Winna Włoska Wyprawa k8k.pl – przystanek 1

  • Śródziemnomorskie wino ziołowe
    2022-07-20

    Śródziemnomorskie wino ziołowe

  • Figi zapiekane z kozim serem
    2022-07-09

    Figi zapiekane z kozim serem

  • Nalewka i syrop z zielonych orzechów włoskich – cz.1
    2022-06-28

    Nalewka i syrop z zielonych orzechów włoskich – cz.1

  • Lemoniadka – naturalny izotonik
    2022-06-26

    Lemoniadka – naturalny izotonik

  • Wine Lovers Awards 2022
    2022-06-24

    Wine Lovers Awards 2022

  • Zupa-krem z białych szparagów
    2022-05-15

    Zupa-krem z białych szparagów

  • Pączki. Najlepszy przepis.
    2022-02-17

    Pączki. Najlepszy przepis.

  • Furmint, Dry Tokaj, Bodvin Wines, 2019
    2022-02-01

    Furmint, Dry Tokaj, Bodvin Wines, 2019

  • Najczęstsze wady wina
    2022-01-06

    Najczęstsze wady wina

  • Warsztat sensoryczny cz.1 – aromaty w winie
    2022-01-03

    Warsztat sensoryczny cz.1 – aromaty w winie

  • Kokosanki
    2022-01-03

    Kokosanki

  • Ciasto pomarańczowe
    2021-12-22

    Ciasto pomarańczowe

  • Abbotts & Delaunay – Le Palajo Chardonnay Domaine da la Metaire d’Alon AOP Limoux – organic 2018
    2021-12-09

    Abbotts & Delaunay – Le Palajo Chardonnay Domaine da la Metaire d’Alon AOP Limoux – organic 2018

  • Grzaniec staropolski
    2021-12-06

    Grzaniec staropolski

  • Winzer Krems – Kremser Goldberg Gruner Veltliner 2017
    2021-11-18

    Winzer Krems – Kremser Goldberg Gruner Veltliner 2017

  • Velo 22. Food&Bar – recenzja
    2021-11-08

    Velo 22. Food&Bar – recenzja

  • Krem z pieczonej dyni z serem feta i pudrem z orzechów
    2021-11-02

    Krem z pieczonej dyni z serem feta i pudrem z orzechów

  • Chałka śniadaniowa
    2021-10-18

    Chałka śniadaniowa

  • Vinho Regional, Tejo, Reserva 2020
    2021-09-20

    Vinho Regional, Tejo, Reserva 2020

  • Pošip, Čara, 2019
    2021-07-26

    Pošip, Čara, 2019

  • Feta pieczona z pomidorami
    2021-07-15

    Feta pieczona z pomidorami

  • 2021-07-06

    Wino: deska przekąsek

  • Przekąski i wino
    2021-07-03

    Przekąski i wino

  • Nalewka z płatków dzikiej róży
    2021-06-16

    Nalewka z płatków dzikiej róży

  • Król Riesling – degustacja
    2021-06-01

    Król Riesling – degustacja

  • Tunderrozsa, Vida Peter, Szekszard, 2020
    2021-05-30

    Tunderrozsa, Vida Peter, Szekszard, 2020

  • Maślana młoda kapustka
    2021-04-16

    Maślana młoda kapustka

  • Drożdżowe bułeczki winno-pomarańczowe
    2021-04-09

    Drożdżowe bułeczki winno-pomarańczowe

  • Nakrycie pełne
    2021-03-29

    Nakrycie pełne

  • Chips serowo-ziołowy
    2021-03-24

    Chips serowo-ziołowy

  • Ciasto kakaowe z żurawiną i orzechami
    2021-03-24

    Ciasto kakaowe z żurawiną i orzechami

  • Wino pod żaglami – winnice Dalmacji
    2021-03-22

    Wino pod żaglami – winnice Dalmacji

  • Krem z porów i białych warzyw
    2021-03-18

    Krem z porów i białych warzyw

  • [Wino i kuchnia] Wino i ser
    2021-03-16

    [Wino i kuchnia] Wino i ser

  • Dzień Kobiet – siła kobiet
    2021-03-08

    Dzień Kobiet – siła kobiet

  • Roladki z bakłażana (Badrijani nigvzit)
    2021-02-26

    Roladki z bakłażana (Badrijani nigvzit)

  • Co to jest wino?
    2021-02-26

    Co to jest wino?

  • Faworki vel chrust
    2021-02-10

    Faworki vel chrust

  • 3 Gardens, Langmeil, Barossa Valley, Australia
    2021-02-07

    3 Gardens, Langmeil, Barossa Valley, Australia

  • Wino i wędliny
    2021-01-04

    Wino i wędliny

  • Skąd się wzięły Święta – przepisy staropolskie
    2020-12-21

    Skąd się wzięły Święta – przepisy staropolskie

  • Wino na Wigilię
    2020-12-20

    Wino na Wigilię

  • Zielona alternatywa szakszuki
    2020-11-30

    Zielona alternatywa szakszuki

  • Ossobuco wołowe
    2020-08-14

    Ossobuco wołowe

  • 2020-08-08

    Czerwony chłodnik warzywny – idealny na upały

  • Dietetyczne ciasteczka lawendowe
    2020-07-27

    Dietetyczne ciasteczka lawendowe

  • Międzynarodowy Konkurs Win Carpatia Vini 2020
    2020-07-11

    Międzynarodowy Konkurs Win Carpatia Vini 2020

  • Bodega Lagarde Goes Pink
    2020-07-01

    Bodega Lagarde Goes Pink

  • Marynowane liście winogron
    2020-06-24

    Marynowane liście winogron

  • Chardonnay, Morning Fog, Wente
    2020-06-23

    Chardonnay, Morning Fog, Wente

  • Zestaw grillowy „Towarzyska Rybka”
    2020-06-22

    Zestaw grillowy „Towarzyska Rybka”

  • Gruner Veltliner Terassen, Leth
    2020-06-22

    Gruner Veltliner Terassen, Leth

  • Okładniczki z pesto
    2020-05-31

    Okładniczki z pesto

  • Jak przygotować się do degustacji wina
    2020-05-05

    Jak przygotować się do degustacji wina

  • Jajka faszerowane na 6 sposobów
    2020-04-07

    Jajka faszerowane na 6 sposobów

  • Nalewka na miodzie i białym winie
    2020-03-25

    Nalewka na miodzie i białym winie

  • 2020-03-22

    Mikstura wspierająca odporność

  • Oponki
    2020-02-19

    Oponki

  • Mule z figami w białym winie
    2020-02-08

    Mule z figami w białym winie

  • Temperatury serwowania wina
    2020-02-07

    Temperatury serwowania wina

  • Napój z białego wina i miodu
    2020-01-19

    Napój z białego wina i miodu

  • Hungarian Wines – The Best Of
    2020-01-18

    Hungarian Wines – The Best Of

  • Enoexpo 2019
    2019-12-02

    Enoexpo 2019

  • Ciacho jogurtowe z malinami
    2019-10-04

    Ciacho jogurtowe z malinami

  • Babeczki z kremem budyniowym, czekoladą i masłem orzechowym
    2019-09-18

    Babeczki z kremem budyniowym, czekoladą i masłem orzechowym

  • Tarta z rydzami i podgrzybkami
    2019-09-04

    Tarta z rydzami i podgrzybkami

  • Risotto z grzybami leśnymi
    2019-08-28

    Risotto z grzybami leśnymi

  • Chłodnik z buraków pieczonych w popiele
    2019-08-07

    Chłodnik z buraków pieczonych w popiele

  • La Celia, Pioneer Reserve, Chardonnay, 2014. Uco Valley, Argentyna.
    2019-08-01

    La Celia, Pioneer Reserve, Chardonnay, 2014. Uco Valley, Argentyna.

  • Ekstra-serniczki na zimno
    2019-07-31

    Ekstra-serniczki na zimno

  • Colnago, Plavac Mali, Sv. Klment, Hvar, 2015
    2019-07-24

    Colnago, Plavac Mali, Sv. Klment, Hvar, 2015

  • Bułeczki cynamonowe z migdałami i orzechami
    2019-07-21

    Bułeczki cynamonowe z migdałami i orzechami

  • Chłodnik ogórkowy z prażonymi orzechami
    2019-06-27

    Chłodnik ogórkowy z prażonymi orzechami

  • Wykwintna sałatka z arbuza
    2019-06-18

    Wykwintna sałatka z arbuza

  • Ciasteczka z orzechów nerkowca
    2019-05-11

    Ciasteczka z orzechów nerkowca

  • Marcepanki na Maderze
    2019-05-09

    Marcepanki na Maderze

  • Śmigus Dyngus
    2019-04-22

    Śmigus Dyngus

  • Moje ulubione polskie wina musujące
    2019-04-11

    Moje ulubione polskie wina musujące

  • Baron de Ley, 3- Vinas Blanco Reseva, 2015
    2019-04-11

    Baron de Ley, 3- Vinas Blanco Reseva, 2015

  • Szöllősi Pincészet, Nészmely, Pinot Noir, 2017
    2019-04-10

    Szöllősi Pincészet, Nészmely, Pinot Noir, 2017

  • Zapiekanka z cielęciną
    2019-03-31

    Zapiekanka z cielęciną

  • Zasady przechowywania wina
    2019-03-26

    Zasady przechowywania wina

  • Dzień Zakochanych… w winie
    2019-02-14

    Dzień Zakochanych… w winie

  • Czekoladowe muffiny na porto
    2019-02-13

    Czekoladowe muffiny na porto

  • Villa Caviciana Lorenzo 2015 White Sparking, 11,5%, Włochy
    2019-01-28

    Villa Caviciana Lorenzo 2015 White Sparking, 11,5%, Włochy

  • Agrolaguna Adriana 2016 Rose, Chorwacja
    2019-01-24

    Agrolaguna Adriana 2016 Rose, Chorwacja

  • Wino 3 Passo Rosso
    2019-01-23

    Wino 3 Passo Rosso

  • Pieczone jabłka z orzechami
    2019-01-14

    Pieczone jabłka z orzechami

  • Grzaniec staropolski
    2019-01-04

    Grzaniec staropolski

  • Sylwestrowo – Noworoczne życzenia 2018/1019
    2018-12-31

    Sylwestrowo – Noworoczne życzenia 2018/1019

  • Kir Royal
    2018-12-30

    Kir Royal

  • Bigos litewski – idealny na Sylwestra (przepis staropolski)
    2018-12-30

    Bigos litewski – idealny na Sylwestra (przepis staropolski)

  • Sylwestrowa legenda
    2018-12-28

    Sylwestrowa legenda

  • Boże Narodzenie – wierzenia i tradycje
    2018-12-19

    Boże Narodzenie – wierzenia i tradycje

  • „Czekając na męża” – Andrzejki
    2018-11-30

    „Czekając na męża” – Andrzejki

  • „Święta Katarzyna śmiechem, święty Andrzej grzechem”
    2018-11-24

    „Święta Katarzyna śmiechem, święty Andrzej grzechem”

  • (nie)Winne pocałunki
    2018-11-03

    (nie)Winne pocałunki

  • Krem grzybowy na białym winie z chipsem serowym
    2018-10-28

    Krem grzybowy na białym winie z chipsem serowym

  • Rydze w sosie winno – śmietanowym
    2018-10-24

    Rydze w sosie winno – śmietanowym

  • LConcept 13 Kraków
    2018-10-19

    LConcept 13 Kraków

  • Wine Expo Poland – warsztaty i degustacja komentowana, cz. 1
    2018-10-01

    Wine Expo Poland – warsztaty i degustacja komentowana, cz. 1

  • Dożynki – tradycje, wierzenia, historia
    2018-08-13

    Dożynki – tradycje, wierzenia, historia

  • O makaronie słów kilka
    2018-08-08

    O makaronie słów kilka

  • Lodowe miseczki
    2018-08-03

    Lodowe miseczki

  • Curry z boczniakami
    2018-08-02

    Curry z boczniakami

  • Aksamitka – Kopciuszek w ogrodzie i na balkonie
    2018-07-24

    Aksamitka – Kopciuszek w ogrodzie i na balkonie

  • Panierowane boczniaki z „gruzińską solą”
    2018-07-23

    Panierowane boczniaki z „gruzińską solą”

  • Wokół stołu – jak to ugryźć – raki, owoce morza, kawior
    2018-07-17

    Wokół stołu – jak to ugryźć – raki, owoce morza, kawior

  • Restauracja Armeńska
    2018-07-12

    Restauracja Armeńska

  • Chorwackie faszerowane kalmary
    2018-07-10

    Chorwackie faszerowane kalmary

  • Inna Bajka – opinia
    2018-07-09

    Inna Bajka – opinia

  • Rozmarynowe risotto z kurkami
    2018-07-03

    Rozmarynowe risotto z kurkami

  • Nalewka z zielonych orzechów włoskich – cz. 2
    2018-07-02

    Nalewka z zielonych orzechów włoskich – cz. 2

  • Nagietkowe love
    2018-06-28

    Nagietkowe love

  • Dzień Ojca z galaretką z prosecco
    2018-06-23

    Dzień Ojca z galaretką z prosecco

  • 2018-06-20

    Kotleciki z łososia i kaszy jaglanej z sosem miętowo-czosnkowym

  • KAC – czym jest i jak sobie z nim poradzić
    2018-06-15

    KAC – czym jest i jak sobie z nim poradzić

  • Bento – hambagu
    2018-06-08

    Bento – hambagu

  • Wokół stołu – jak to ugryźć – grill
    2018-06-03

    Wokół stołu – jak to ugryźć – grill

  • Dzień Dziecka – staropolska zupa czekoladowa i nowoczesne żelki
    2018-06-01

    Dzień Dziecka – staropolska zupa czekoladowa i nowoczesne żelki

  • 2018-05-30

    Turkish delights

  • Zielony chłodnik idealny na upały
    2018-05-29

    Zielony chłodnik idealny na upały

  • Gruzja – Gruzińska Droga Wojenna
    2018-05-28

    Gruzja – Gruzińska Droga Wojenna

  • La Maldita i miniserniczki na zimno na Dzień Mamy
    2018-05-25

    La Maldita i miniserniczki na zimno na Dzień Mamy

  • Gruzja – Tbilisi
    2018-05-23

    Gruzja – Tbilisi

  • Najlepsze placki ziemniaczane
    2018-05-09

    Najlepsze placki ziemniaczane

  • Wokół stołu – nakrycie podstawowe
    2018-05-05

    Wokół stołu – nakrycie podstawowe

  • Majówka – Zestaw grillowy 2 + kropelka historii
    2018-05-01

    Majówka – Zestaw grillowy 2 + kropelka historii

  • Wokół stołu – jak to ugryźć, cz. 2 – SUSHI
    2018-04-29

    Wokół stołu – jak to ugryźć, cz. 2 – SUSHI

  • Szakszuka – idealne śniadanie
    2018-04-25

    Szakszuka – idealne śniadanie

  • Zestaw grillowy + Origen Sauvignon Blanc 2017
    2018-04-23

    Zestaw grillowy + Origen Sauvignon Blanc 2017

  • Na łące i w ogrodzie – „miód” mniszkowy
    2018-04-20

    Na łące i w ogrodzie – „miód” mniszkowy

  • Wokół stołu – pięć przykazań, jak zachować się przy stole.
    2018-04-18

    Wokół stołu – pięć przykazań, jak zachować się przy stole.

  • Japońskie śniadanie w Ka Udon Bar
    2018-04-16

    Japońskie śniadanie w Ka Udon Bar

  • Najlepsze chrupiące naleśniki
    2018-04-09

    Najlepsze chrupiące naleśniki

  • Pieczony bakłażan
    2018-03-27

    Pieczony bakłażan

  • Niedziela Palmowa. Palmy. Tradycja, symbolika, wierzenia
    2018-03-25

    Niedziela Palmowa. Palmy. Tradycja, symbolika, wierzenia

  • Kruche babeczki z nadzieniem pomarańczowo-czekoladowym
    2018-03-23

    Kruche babeczki z nadzieniem pomarańczowo-czekoladowym

  • Pasztecik na kruchym spodzie
    2018-03-22

    Pasztecik na kruchym spodzie

  • Willowglen i zupa chrzanowa
    2018-03-21

    Willowglen i zupa chrzanowa

  • Najlepszy mazurek pomarańczowy – przepis staropolski
    2018-03-20

    Najlepszy mazurek pomarańczowy – przepis staropolski

  • Babka parzona – przepis staropolski dla odważnych
    2018-03-19

    Babka parzona – przepis staropolski dla odważnych

  • Wielkanoc – wprowadzenie
    2018-03-18

    Wielkanoc – wprowadzenie

  • Lunchbox w stylu japońskim (dla 2 osób)
    2018-03-14

    Lunchbox w stylu japońskim (dla 2 osób)

  • Risotto – włoska robota
    2018-03-12

    Risotto – włoska robota

  • Skąd się wziął Dzień Kobiet?
    2018-03-08

    Skąd się wziął Dzień Kobiet?

  • Najlepsze moskole polecają się na śniadanko
    2018-03-04

    Najlepsze moskole polecają się na śniadanko

  • Novy Jicin i Stramberk – najlepsze kąski
    2018-03-02

    Novy Jicin i Stramberk – najlepsze kąski

  • Kuchnia gruzińska – warsztaty
    2018-02-28

    Kuchnia gruzińska – warsztaty

  • Lepszych gofrów nie znajdziecie – przepis
    2018-02-25

    Lepszych gofrów nie znajdziecie – przepis

  • Filipa18 – recenzja
    2018-02-15

    Filipa18 – recenzja

  • Walentynkowy przepis ratunkowy + ciekawa historia
    2018-02-14

    Walentynkowy przepis ratunkowy + ciekawa historia

  • Skąd się wziął Tłusty Czwartek?
    2018-02-08

    Skąd się wziął Tłusty Czwartek?

  • Tłustoczwartkowy SWEETSBOOK
    2018-02-07

    Tłustoczwartkowy SWEETSBOOK

  • Babeczki z ciasta francuskiego z crème pâtissière z koniakiem i owocami
    2018-02-04

    Babeczki z ciasta francuskiego z crème pâtissière z koniakiem i owocami

  • Najlepsze faworki
    2018-02-01

    Najlepsze faworki

  • Alkoetykieta
    2018-01-17

    Alkoetykieta

  • Pomysł na kolację/śniadanko – maślane tosty z salsą z pomidorów i awokado
    2018-01-10

    Pomysł na kolację/śniadanko – maślane tosty z salsą z pomidorów i awokado

  • Mule „po francusku”
    2018-01-04

    Mule „po francusku”

  • Kutia – tradycyjne wigilijne danie kresowe
    2017-12-23

    Kutia – tradycyjne wigilijne danie kresowe

  • Skąd się wzięły Święta – część III – zimowy staropolski savoir-vivre, jakże aktualny i dziś
    2017-12-23

    Skąd się wzięły Święta – część III – zimowy staropolski savoir-vivre, jakże aktualny i dziś

  • Huhu ha! Huhu ha! Nasza zima zła… My się zimy nie boimy, czyli zimowy savoir vivre
    2017-12-22

    Huhu ha! Huhu ha! Nasza zima zła… My się zimy nie boimy, czyli zimowy savoir vivre

  • Skąd się wzięły Święta Bożego Narodzenia – część I
    2017-12-21

    Skąd się wzięły Święta Bożego Narodzenia – część I

  • Korzenne tofu serwowane na pomarańczy, z prażonymi kasztanami i pyłkiem kwiatowym
    2017-12-18

    Korzenne tofu serwowane na pomarańczy, z prażonymi kasztanami i pyłkiem kwiatowym

  • Krótka historia pewnego romansu – smażone tofu w miodzie faceliowym
    2017-12-15

    Krótka historia pewnego romansu – smażone tofu w miodzie faceliowym

  • Pomysł na… Truskawkowe Mikołaje
    2017-12-10

    Pomysł na… Truskawkowe Mikołaje

  • Grillowane przegrzebki z sałatką z fenkuła i sosem z papai z musztardą wasabi
    2017-12-08

    Grillowane przegrzebki z sałatką z fenkuła i sosem z papai z musztardą wasabi

  • Pudełkowy obiad mocy – przepis
    2017-12-06

    Pudełkowy obiad mocy – przepis

  • Przepis na… quilling!
    2017-12-04

    Przepis na… quilling!

  • 2017-11-29

    Rosołek jak u Mamy – przepis

  • 2017-11-28

    w-SPA-niały weekend – recenzja Mercure Krynica Resort&SPA

  • 2017-11-17

    Rozkładamy DYNIĘ na czynniki pierwsze

  • 2017-11-16

    Chrupiące pierożki miodowo-cynamonowe z nadzieniem z ricotty i orzechów laskowych

  • 2017-11-06

    Wino Origen Gran Reserva 2012

  • 2017-11-01

    Pizza&wine party

  • 2017-10-31

    Austriacka zupa rieslingowa

  • 2017-10-27

    1000!!

  • 2017-10-25

    Krem z pieczonych buraków z czosnkiem na bulionie z białym winem, serem feta i grzankami

  • 2017-10-20

    Ptysie z koniakowym crème pâtissière

  • 2017-10-19

    Zupa w stylu ramen – historia z dreszczykiem

  • 2017-10-11

    Mule w białym winie

  • 2017-10-04

    Pomysł na przekąskę – hummusowe trio

  • 2017-10-03

    Pomysł na kolację… KREWETKI

  • 2017-09-26

    „Pasztecik” z ciecierzycy

  • 2017-09-22

    Kukurydza „Niebo w gębie”

  • 2017-09-19

    Winnica Srebrna Góra

  • 2017-09-18

    Zupa z prawdziwków na rieslingu

  • 2017-08-17

    Awantura o ramen

  • 2017-08-16

    Kruche babeczki z pastą z zielonego groszku

  • 2017-08-09

    Odwodnienie – śmiertelne zagrożenie. Garść informacji i super przepis

  • 2017-08-01

    Bułeczki oliwne z miętą

  • 2017-07-22

    Shake zdrowia na upały – czyli co ma w sobie koper i dlaczego warto jeść kwaśne mleko

  • Na Dzień Ojca
    2017-06-23

    Na Dzień Ojca

  • Pasta z ciecierzycy i cukinii
    2017-06-13

    Pasta z ciecierzycy i cukinii

  • Ka Udon Bar – nie zepsujcie tego!
    2017-06-09

    Ka Udon Bar – nie zepsujcie tego!

  • Fit-pulpeciki w sosie warzywnym – przepis
    2017-06-08

    Fit-pulpeciki w sosie warzywnym – przepis

  • Krem z białych szparagów – przepis
    2017-06-05

    Krem z białych szparagów – przepis

  • Na Dzień Dziecka placki ziemniaczane „jak za dzieciaka” – przepis
    2017-06-01

    Na Dzień Dziecka placki ziemniaczane „jak za dzieciaka” – przepis

  • Listy z podróży – Hakone i Tonosawa
    2017-05-30

    Listy z podróży – Hakone i Tonosawa

  • Takoyaki jak z Osaki
    2017-05-23

    Takoyaki jak z Osaki

  • Listy z podróży – w Kobe na kobe
    2017-05-17

    Listy z podróży – w Kobe na kobe

  • Listy z podróży + przepis – Osaka
    2017-05-16

    Listy z podróży + przepis – Osaka

  • Miso-shiru – historia prawdziwa – przepis
    2017-05-10

    Miso-shiru – historia prawdziwa – przepis

  • 2017-03-20

    Wiosenne roladki z cukinii i koziego sera

  • 2017-03-16

    Kapuśniak z kociołka myśliwskiego

  • 2017-03-11

    Barszcz ukraiński – przepis prawdziwy

  • 2017-03-09

    Podwójnie czekoladowe mrożone serniczki z jadalnymi kwiatami i frużeliną pomarańczową

  • 2017-02-28

    Enoteka Pergamin – ostatni przystanek na tej edycji Fine Diningowej mapy

  • 2017-02-27

    Ciąg dalszy festiwalu, czyli Qualita – strach się bać ;).

  • 2017-02-24

    Albertino – dlaczego mi to zrobiłaś?

  • 2017-02-23

    Pączkowy Robin Hood

  • 2017-02-21

    EEEE tam – czy faktycznie nie ma się czym martwić? KONSERWANTY w żywności

  • 2017-02-15

    Cynamonowe kolorowe bezy

  • 2017-02-14

    Czekoladowy mus z frużeliną mango-gruszkową

  • 2017-02-03

    Bezy, wino i papierosy – z przymrużeniem oka

  • 2017-02-02

    O usuwaniu „genu otyłości” – ku przestrodze

  • 2017-02-01

    Zimowy „deser” jogurtowy z jabłkami i orzechami

  • 2017-01-31

    „Nać klijent, nać pannn” – 7 grzechów klientów restauracji

  • 2017-01-27

    Opłakane są skutki picia wódki

  • 2017-01-26

    Pieczone pierożki z mięsem „z rosołu”

  • 2017-01-23

    Proteinowy ciasteczkowy serniczek na zimno

  • 2017-01-21

    Dzień Babci – kulinarne wspomnienie

  • Gdy wódeczka się rozlała, czyli jak domowo poradzić sobie z kacem + przepis
    2017-01-20

    Gdy wódeczka się rozlała, czyli jak domowo poradzić sobie z kacem + przepis

  • 2017-01-19

    7 grzechów głównych polskich (i pewnie nie tylko) restauratorów/szefów/kucharzy, które grają mi na nerwach – felieton

  • 2017-01-19

    Krążki ziemniaczane z boczkiem i mozzarellą, czyli jedzenie nie pyta, jedzenie rozumie

  • 2017-01-18

    Pieczone kotleciki z soczewicy z nasionami konopi

  • 2017-01-17

    Polentowa przekąska

  • Surf&Turf a’la K8K.pl
    2017-01-17

    Surf&Turf a’la K8K.pl

  • 2017-01-11

    Żeberka w marynacie miodowo – musztardowej – przepis

  • 2017-01-03

    Domowa granola żurawinowo – cynamonowa i śniadanko z turbodoładowaniem – aż 2 przepisy w 1

  • Na rozgrzewkę grzane wino – przepis
    2016-12-28

    Na rozgrzewkę grzane wino – przepis

  • Poświąteczne rozważania – felieton
    2016-12-27

    Poświąteczne rozważania – felieton

  • „SUPERFOODS, czyli żywność o wysokiej wartości odżywczej” – recenzja
    2016-12-22

    „SUPERFOODS, czyli żywność o wysokiej wartości odżywczej” – recenzja

  • 2016-12-19

    Żeberka wieprzowe w sosie piwno-grzybowo-śliwkowym w żeliwnym kotle duszone – przepis

  • 2016-12-14

    Prażona ciecierzyca – przepis

  • Żeberka z sosem śliwkowym – przepis
    2016-12-12

    Żeberka z sosem śliwkowym – przepis

  • 2016-12-09

    Korzenny twarożek śniadaniowy z orzechami – przepis

  • 2016-12-07

    Gulasz z ogniska – genialny pomysł na Sylwestra przy ognisku – przepis

  • „Jaglany detoks” – recenzja
    2016-12-06

    „Jaglany detoks” – recenzja

  • 2016-12-05

    Chutney „z paleniska” – przepis

  • 2016-12-01

    Lubię zimowe wieczory – felieton

  • 2016-11-28

    Karma is a bitch – felieton na gorzko

  • 2016-11-23

    Urodziny, urodziny i turboczekoladowy tort – felieton

  • 2016-11-21

    Cynamonowy deser serowy

  • 2016-11-18

    Pieczony placek ziemniaczany – przepis

  • 2016-11-18

    „Napój reanimacyjny” – przepis

  • 2016-11-16

    Gulasz z cielęciny w węgierskim stylu – przepis

  • 2016-11-15

    Idealnie prosty, słoneczny sernik na zimno

  • 2016-11-10

    Omlet – prosty przepis na sycące śniadanie

  • 2016-11-04

    Gdy wódeczka już się rozlała, czyli jak domowo poradzić sobie z kacem + przepis

  • 2016-11-03

    Deser jaglany – przepis

  • Ciastki na legalu – przepis
    2016-10-26

    Ciastki na legalu – przepis

  • 2016-10-24

    Klasyczne postanowienie noworoczne – jak go uniknąć

  • 2016-10-21

    Pokaż Kotku, co masz w środku – cukier jest (prawie) wszędzie

  • 2016-10-20

    Dla równowagi, czyli co jeść

  • Telewizja kłamie, czyli wiesz, co jesz?
    2016-10-18

    Telewizja kłamie, czyli wiesz, co jesz?

  • Chleb z siemieniem lnianym – przepis
    2016-10-17

    Chleb z siemieniem lnianym – przepis

  • 2016-10-14

    Jak to z tymi piątkami jest…?

  • Rozmarynowe pierożki razowe – przepis
    2016-10-12

    Rozmarynowe pierożki razowe – przepis

  • 2016-10-12

    Okiem dietetyka – wstęp

  • 2016-10-10

    Warto mieć marzenia

  • 2016-10-08

    O jedzeniu – kiedyś i dziś

  • Zupełnie wyjątkowa zupa grzybowa – przepis
    2016-10-07

    Zupełnie wyjątkowa zupa grzybowa – przepis

  • Wspomnienie pewnych wakacji, czyli szaszłyki z sera halloumi – przepis
    2016-10-07

    Wspomnienie pewnych wakacji, czyli szaszłyki z sera halloumi – przepis

  • Śladami Makłowicza – Gdzie zjeść w Splicie
    2016-10-07

    Śladami Makłowicza – Gdzie zjeść w Splicie

  • Moje, Twoje, nasze boje – o rzucaniu palenia
    2016-10-07

    Moje, Twoje, nasze boje – o rzucaniu palenia

  • 2016-10-06

    Metamorfozy – skąd te pomysły?

  • 2016-10-06

    Od czegoś trzeba zacząć…

Kontakt z nami:

Salon Degustacyjny K8K.pl
ul. Bodziszkowa 2
Kraków
tel. +48 605 544 570

e-mail: kontakt@k8k.pl

© k8k.pl
Uczymy wina