K8K.pl – wino i edukacja
 
  • Oferta
    • Imprezy firmowe
    • Indywidualne warsztaty wiedzy o winie
    • Grupowe warsztaty wiedzy o winie
    • Dla restauracji
    • Food&Wine pairing – szkolenie praktyczne
    • Serwis wina i alkoholi mocnych
    • Dla producentów/dystrybutorów wina
  • Salon degustacyjny
  • Media/Publikacje
  • Blog
  • Sklep

Blog

  • All
  • Bez kategorii
  • Felietony
  • Notki degustacyjne
  • Podróże
  • Przepisy
  • Recenzje
  • Relacje
  • Tradycje
  • Wiedza o winie
  • Wino i Kuchnia
  • Wokół stołu
  • Wydarzenia
  • Wino do… pierogów!
    2025-05-24

    Wino do… pierogów!

  • Jej wysokość, Królowa, Chardonnay
    2025-05-20

    Jej wysokość, Królowa, Chardonnay

  • 2025-05-19
  • Blichtr i blask: kawior i okowity
    2025-04-25

    Blichtr i blask: kawior i okowity

  • Rabarbar w Szczerym Polu
    2025-04-22

    Rabarbar w Szczerym Polu

  • Blichtr i blask: ostrygi, jeżowce i wino z dna morza
    2025-04-08

    Blichtr i blask: ostrygi, jeżowce i wino z dna morza

  • Wielkanocne rozkosze podniebienia: jakie wina wybrać na świąteczny stół?
    2025-04-04

    Wielkanocne rozkosze podniebienia: jakie wina wybrać na świąteczny stół?

  • Targi Polskiego Wina i Winnic, czyli polskie wino na fali
    2025-03-18

    Targi Polskiego Wina i Winnic, czyli polskie wino na fali

  • Międzynarodowy Dzień Grzanego Wina
    2025-03-02

    Międzynarodowy Dzień Grzanego Wina

  • Wino do… TOSTÓW!
    2025-02-27

    Wino do… TOSTÓW!

  • WINO DO… PĄCZKÓW!
    2025-02-27

    WINO DO… PĄCZKÓW!

  • Tłusty Czwartek – historia i tradycje
    2025-02-25

    Tłusty Czwartek – historia i tradycje

  • Wina do karnawałowych pierogów + warsztat grzanego wina. Hit! Jedyne 89 pln
    2024-12-01

    Wina do karnawałowych pierogów + warsztat grzanego wina. Hit! Jedyne 89 pln

  • Magia andrzejkowej nocy – RELACJA
    2024-12-01

    Magia andrzejkowej nocy – RELACJA

  • EnoExpo 2024, dziękujemy!
    2024-11-12

    EnoExpo 2024, dziękujemy!

  • Magia Andrzejkowej Nocy
    2024-11-11

    Magia Andrzejkowej Nocy

  • Halloween – Wino, Duchy, Legendy – RELACJA
    2024-11-01

    Halloween – Wino, Duchy, Legendy – RELACJA

  • Rejs Ku Marzeniom
    2024-10-28

    Rejs Ku Marzeniom

  • Wina chorwackie i wina z dna morza
    2024-10-16

    Wina chorwackie i wina z dna morza

  • Degustacja win rumuńskich w ramach ENOEXPO 2024
    2024-10-15

    Degustacja win rumuńskich w ramach ENOEXPO 2024

  • România Terra Incognita – część II
    2024-10-14

    România Terra Incognita – część II

  • România Terra Incognita – część I
    2024-10-13

    România Terra Incognita – część I

  • Wydarzenie: Halloween – Wino, Duchy, Legendy
    2024-10-09

    Wydarzenie: Halloween – Wino, Duchy, Legendy

  • Pyszne Jadło u Małgosi – Strzelce
    2024-09-24

    Pyszne Jadło u Małgosi – Strzelce

  • Wprowadzenie do win chorwackich – certyfikowany masterclass
    2024-09-24

    Wprowadzenie do win chorwackich – certyfikowany masterclass

  • VIII Jurajski Piknik Winny już wkrótce!
    2024-06-05

    VIII Jurajski Piknik Winny już wkrótce!

  • Restauracja Kaczka i Wino
    2024-01-25

    Restauracja Kaczka i Wino

  • Villa Elise Park Pension
    2024-01-23

    Villa Elise Park Pension

  • Jak dobrać wino do pizzy?
    2024-01-17

    Jak dobrać wino do pizzy?

  • Newsletter na rok 2024
    2024-01-02

    Newsletter na rok 2024

  • 2023-12-28

    Francja-Elegancja – degustacja win i serów

  • Jak wybrać wino do grzańca
    2023-12-26

    Jak wybrać wino do grzańca

  • Wino do karpia
    2023-12-19

    Wino do karpia

  • Targi WINO 2024 – Targi polskich win i winnic
    2023-12-19

    Targi WINO 2024 – Targi polskich win i winnic

  • Wino na wigilijny stół
    2023-12-16

    Wino na wigilijny stół

  • Wino z Biedronki – Merlot/Touriga Nacional, Tejo, Portugalia
    2023-11-27

    Wino z Biedronki – Merlot/Touriga Nacional, Tejo, Portugalia

  • Zupa z grzybów leśnych na białym winie w 2 wydaniach
    2023-10-16

    Zupa z grzybów leśnych na białym winie w 2 wydaniach

  • Albariño – opis szczepu, ciekawostki, wine&food pairing
    2023-09-07

    Albariño – opis szczepu, ciekawostki, wine&food pairing

  • Vinho Verde DOC, Adega Coop, Ponte da Barca, 2022
    2023-08-28

    Vinho Verde DOC, Adega Coop, Ponte da Barca, 2022

  • CHABLIS; DOMAINE CHRISTINE, ELODIE & PATRICK CHALMEAU; 2022
    2023-06-15

    CHABLIS; DOMAINE CHRISTINE, ELODIE & PATRICK CHALMEAU; 2022

  • Barolo vs Barbaresco
    2023-05-02

    Barolo vs Barbaresco

  • Winna Włoska Wyprawa k8k.pl – przystanek 1
    2023-04-28

    Winna Włoska Wyprawa k8k.pl – przystanek 1

  • Śródziemnomorskie wino ziołowe
    2022-07-20

    Śródziemnomorskie wino ziołowe

  • Figi zapiekane z kozim serem
    2022-07-09

    Figi zapiekane z kozim serem

  • Nalewka i syrop z zielonych orzechów włoskich – cz.1
    2022-06-28

    Nalewka i syrop z zielonych orzechów włoskich – cz.1

  • Lemoniadka – naturalny izotonik
    2022-06-26

    Lemoniadka – naturalny izotonik

  • Wine Lovers Awards 2022
    2022-06-24

    Wine Lovers Awards 2022

  • Zupa-krem z białych szparagów
    2022-05-15

    Zupa-krem z białych szparagów

  • Pączki. Najlepszy przepis.
    2022-02-17

    Pączki. Najlepszy przepis.

  • Furmint, Dry Tokaj, Bodvin Wines, 2019
    2022-02-01

    Furmint, Dry Tokaj, Bodvin Wines, 2019

  • Najczęstsze wady wina
    2022-01-06

    Najczęstsze wady wina

  • Warsztat sensoryczny cz.1 – aromaty w winie
    2022-01-03

    Warsztat sensoryczny cz.1 – aromaty w winie

  • Kokosanki
    2022-01-03

    Kokosanki

  • Ciasto pomarańczowe
    2021-12-22

    Ciasto pomarańczowe

  • Abbotts & Delaunay – Le Palajo Chardonnay Domaine da la Metaire d’Alon AOP Limoux – organic 2018
    2021-12-09

    Abbotts & Delaunay – Le Palajo Chardonnay Domaine da la Metaire d’Alon AOP Limoux – organic 2018

  • Grzaniec staropolski
    2021-12-06

    Grzaniec staropolski

  • Winzer Krems – Kremser Goldberg Gruner Veltliner 2017
    2021-11-18

    Winzer Krems – Kremser Goldberg Gruner Veltliner 2017

  • Velo 22. Food&Bar – recenzja
    2021-11-08

    Velo 22. Food&Bar – recenzja

  • Krem z pieczonej dyni z serem feta i pudrem z orzechów
    2021-11-02

    Krem z pieczonej dyni z serem feta i pudrem z orzechów

  • Chałka śniadaniowa
    2021-10-18

    Chałka śniadaniowa

  • Vinho Regional, Tejo, Reserva 2020
    2021-09-20

    Vinho Regional, Tejo, Reserva 2020

  • Pošip, Čara, 2019
    2021-07-26

    Pošip, Čara, 2019

  • Feta pieczona z pomidorami
    2021-07-15

    Feta pieczona z pomidorami

  • 2021-07-06

    Wino: deska przekąsek

  • Przekąski i wino
    2021-07-03

    Przekąski i wino

  • Nalewka z płatków dzikiej róży
    2021-06-16

    Nalewka z płatków dzikiej róży

  • Król Riesling – degustacja
    2021-06-01

    Król Riesling – degustacja

  • Tunderrozsa, Vida Peter, Szekszard, 2020
    2021-05-30

    Tunderrozsa, Vida Peter, Szekszard, 2020

  • Maślana młoda kapustka
    2021-04-16

    Maślana młoda kapustka

  • Drożdżowe bułeczki winno-pomarańczowe
    2021-04-09

    Drożdżowe bułeczki winno-pomarańczowe

  • Nakrycie pełne
    2021-03-29

    Nakrycie pełne

  • Chips serowo-ziołowy
    2021-03-24

    Chips serowo-ziołowy

  • Ciasto kakaowe z żurawiną i orzechami
    2021-03-24

    Ciasto kakaowe z żurawiną i orzechami

  • Wino pod żaglami – winnice Dalmacji
    2021-03-22

    Wino pod żaglami – winnice Dalmacji

  • Krem z porów i białych warzyw
    2021-03-18

    Krem z porów i białych warzyw

  • [Wino i kuchnia] Wino i ser
    2021-03-16

    [Wino i kuchnia] Wino i ser

  • Dzień Kobiet – siła kobiet
    2021-03-08

    Dzień Kobiet – siła kobiet

  • Roladki z bakłażana (Badrijani nigvzit)
    2021-02-26

    Roladki z bakłażana (Badrijani nigvzit)

  • Co to jest wino?
    2021-02-26

    Co to jest wino?

  • Faworki vel chrust
    2021-02-10

    Faworki vel chrust

  • 3 Gardens, Langmeil, Barossa Valley, Australia
    2021-02-07

    3 Gardens, Langmeil, Barossa Valley, Australia

  • Wino i wędliny
    2021-01-04

    Wino i wędliny

  • Skąd się wzięły Święta – przepisy staropolskie
    2020-12-21

    Skąd się wzięły Święta – przepisy staropolskie

  • Wino na Wigilię
    2020-12-20

    Wino na Wigilię

  • Zielona alternatywa szakszuki
    2020-11-30

    Zielona alternatywa szakszuki

  • 2020-08-14

    Ossobuco wołowe

  • 2020-08-08

    Czerwony chłodnik warzywny – idealny na upały

  • 2020-07-27

    Dietetyczne ciasteczka lawendowe

  • Międzynarodowy Konkurs Win Carpatia Vini 2020
    2020-07-11

    Międzynarodowy Konkurs Win Carpatia Vini 2020

  • Bodega Lagarde Goes Pink
    2020-07-01

    Bodega Lagarde Goes Pink

  • Marynowane liście winogron
    2020-06-24

    Marynowane liście winogron

  • Chardonnay, Morning Fog, Wente
    2020-06-23

    Chardonnay, Morning Fog, Wente

  • Zestaw grillowy „Towarzyska Rybka”
    2020-06-22

    Zestaw grillowy „Towarzyska Rybka”

  • Gruner Veltliner Terassen, Leth
    2020-06-22

    Gruner Veltliner Terassen, Leth

  • Okładniczki z pesto
    2020-05-31

    Okładniczki z pesto

  • Jak przygotować się do degustacji wina
    2020-05-05

    Jak przygotować się do degustacji wina

  • Jajka faszerowane na 6 sposobów
    2020-04-07

    Jajka faszerowane na 6 sposobów

  • Nalewka na miodzie i białym winie
    2020-03-25

    Nalewka na miodzie i białym winie

  • 2020-03-22

    Mikstura wspierająca odporność

  • Oponki
    2020-02-19

    Oponki

  • Mule z figami w białym winie
    2020-02-08

    Mule z figami w białym winie

  • Temperatury serwowania wina
    2020-02-07

    Temperatury serwowania wina

  • Napój z białego wina i miodu
    2020-01-19

    Napój z białego wina i miodu

  • Hungarian Wines – The Best Of
    2020-01-18

    Hungarian Wines – The Best Of

  • Enoexpo 2019
    2019-12-02

    Enoexpo 2019

  • Ciacho jogurtowe z malinami
    2019-10-04

    Ciacho jogurtowe z malinami

  • Babeczki z kremem budyniowym, czekoladą i masłem orzechowym
    2019-09-18

    Babeczki z kremem budyniowym, czekoladą i masłem orzechowym

  • Tarta z rydzami i podgrzybkami
    2019-09-04

    Tarta z rydzami i podgrzybkami

  • Risotto z grzybami leśnymi
    2019-08-28

    Risotto z grzybami leśnymi

  • Chłodnik z buraków pieczonych w popiele
    2019-08-07

    Chłodnik z buraków pieczonych w popiele

  • La Celia, Pioneer Reserve, Chardonnay, 2014. Uco Valley, Argentyna.
    2019-08-01

    La Celia, Pioneer Reserve, Chardonnay, 2014. Uco Valley, Argentyna.

  • Ekstra-serniczki na zimno
    2019-07-31

    Ekstra-serniczki na zimno

  • Colnago, Plavac Mali, Sv. Klment, Hvar, 2015
    2019-07-24

    Colnago, Plavac Mali, Sv. Klment, Hvar, 2015

  • Bułeczki cynamonowe z migdałami i orzechami
    2019-07-21

    Bułeczki cynamonowe z migdałami i orzechami

  • Chłodnik ogórkowy z prażonymi orzechami
    2019-06-27

    Chłodnik ogórkowy z prażonymi orzechami

  • Wykwintna sałatka z arbuza
    2019-06-18

    Wykwintna sałatka z arbuza

  • Ciasteczka z orzechów nerkowca
    2019-05-11

    Ciasteczka z orzechów nerkowca

  • Marcepanki na Maderze
    2019-05-09

    Marcepanki na Maderze

  • Śmigus Dyngus
    2019-04-22

    Śmigus Dyngus

  • Moje ulubione polskie wina musujące
    2019-04-11

    Moje ulubione polskie wina musujące

  • Baron de Ley, 3- Vinas Blanco Reseva, 2015
    2019-04-11

    Baron de Ley, 3- Vinas Blanco Reseva, 2015

  • Szöllősi Pincészet, Nészmely, Pinot Noir, 2017
    2019-04-10

    Szöllősi Pincészet, Nészmely, Pinot Noir, 2017

  • Zapiekanka z cielęciną
    2019-03-31

    Zapiekanka z cielęciną

  • Zasady przechowywania wina
    2019-03-26

    Zasady przechowywania wina

  • Dzień Zakochanych… w winie
    2019-02-14

    Dzień Zakochanych… w winie

  • Czekoladowe muffiny na porto
    2019-02-13

    Czekoladowe muffiny na porto

  • Villa Caviciana Lorenzo 2015 White Sparking, 11,5%, Włochy
    2019-01-28

    Villa Caviciana Lorenzo 2015 White Sparking, 11,5%, Włochy

  • Agrolaguna Adriana 2016 Rose, Chorwacja
    2019-01-24

    Agrolaguna Adriana 2016 Rose, Chorwacja

  • Wino 3 Passo Rosso
    2019-01-23

    Wino 3 Passo Rosso

  • Pieczone jabłka z orzechami
    2019-01-14

    Pieczone jabłka z orzechami

  • Grzaniec staropolski
    2019-01-04

    Grzaniec staropolski

  • Sylwestrowo – Noworoczne życzenia 2018/1019
    2018-12-31

    Sylwestrowo – Noworoczne życzenia 2018/1019

  • Kir Royal
    2018-12-30

    Kir Royal

  • Bigos litewski – idealny na Sylwestra (przepis staropolski)
    2018-12-30

    Bigos litewski – idealny na Sylwestra (przepis staropolski)

  • Sylwestrowa legenda
    2018-12-28

    Sylwestrowa legenda

  • Boże Narodzenie – wierzenia i tradycje
    2018-12-19

    Boże Narodzenie – wierzenia i tradycje

  • „Czekając na męża” – Andrzejki
    2018-11-30

    „Czekając na męża” – Andrzejki

  • „Święta Katarzyna śmiechem, święty Andrzej grzechem”
    2018-11-24

    „Święta Katarzyna śmiechem, święty Andrzej grzechem”

  • (nie)Winne pocałunki
    2018-11-03

    (nie)Winne pocałunki

  • Krem grzybowy na białym winie z chipsem serowym
    2018-10-28

    Krem grzybowy na białym winie z chipsem serowym

  • Rydze w sosie winno – śmietanowym
    2018-10-24

    Rydze w sosie winno – śmietanowym

  • LConcept 13 Kraków
    2018-10-19

    LConcept 13 Kraków

  • Wine Expo Poland – warsztaty i degustacja komentowana, cz. 1
    2018-10-01

    Wine Expo Poland – warsztaty i degustacja komentowana, cz. 1

  • Dożynki – tradycje, wierzenia, historia
    2018-08-13

    Dożynki – tradycje, wierzenia, historia

  • O makaronie słów kilka
    2018-08-08

    O makaronie słów kilka

  • Lodowe miseczki
    2018-08-03

    Lodowe miseczki

  • Curry z boczniakami
    2018-08-02

    Curry z boczniakami

  • Aksamitka – Kopciuszek w ogrodzie i na balkonie
    2018-07-24

    Aksamitka – Kopciuszek w ogrodzie i na balkonie

  • Panierowane boczniaki z „gruzińską solą”
    2018-07-23

    Panierowane boczniaki z „gruzińską solą”

  • Wokół stołu – jak to ugryźć – raki, owoce morza, kawior
    2018-07-17

    Wokół stołu – jak to ugryźć – raki, owoce morza, kawior

  • Restauracja Armeńska
    2018-07-12

    Restauracja Armeńska

  • Chorwackie faszerowane kalmary
    2018-07-10

    Chorwackie faszerowane kalmary

  • Inna Bajka – opinia
    2018-07-09

    Inna Bajka – opinia

  • Rozmarynowe risotto z kurkami
    2018-07-03

    Rozmarynowe risotto z kurkami

  • Nalewka z zielonych orzechów włoskich – cz. 2
    2018-07-02

    Nalewka z zielonych orzechów włoskich – cz. 2

  • Nagietkowe love
    2018-06-28

    Nagietkowe love

  • Dzień Ojca z galaretką z prosecco
    2018-06-23

    Dzień Ojca z galaretką z prosecco

  • 2018-06-20

    Kotleciki z łososia i kaszy jaglanej z sosem miętowo-czosnkowym

  • 2018-06-15

    KAC – czym jest i jak sobie z nim poradzić

  • Bento – hambagu
    2018-06-08

    Bento – hambagu

  • Wokół stołu – jak to ugryźć – grill
    2018-06-03

    Wokół stołu – jak to ugryźć – grill

  • Dzień Dziecka – staropolska zupa czekoladowa i nowoczesne żelki
    2018-06-01

    Dzień Dziecka – staropolska zupa czekoladowa i nowoczesne żelki

  • 2018-05-30

    Turkish delights

  • Zielony chłodnik idealny na upały
    2018-05-29

    Zielony chłodnik idealny na upały

  • Gruzja – Gruzińska Droga Wojenna
    2018-05-28

    Gruzja – Gruzińska Droga Wojenna

  • La Maldita i miniserniczki na zimno na Dzień Mamy
    2018-05-25

    La Maldita i miniserniczki na zimno na Dzień Mamy

  • Gruzja – Tbilisi
    2018-05-23

    Gruzja – Tbilisi

  • Najlepsze placki ziemniaczane
    2018-05-09

    Najlepsze placki ziemniaczane

  • Wokół stołu – nakrycie podstawowe
    2018-05-05

    Wokół stołu – nakrycie podstawowe

  • Majówka – Zestaw grillowy 2 + kropelka historii
    2018-05-01

    Majówka – Zestaw grillowy 2 + kropelka historii

  • Wokół stołu – jak to ugryźć, cz. 2 – SUSHI
    2018-04-29

    Wokół stołu – jak to ugryźć, cz. 2 – SUSHI

  • Szakszuka – idealne śniadanie
    2018-04-25

    Szakszuka – idealne śniadanie

  • Zestaw grillowy + Origen Sauvignon Blanc 2017
    2018-04-23

    Zestaw grillowy + Origen Sauvignon Blanc 2017

  • Na łące i w ogrodzie – „miód” mniszkowy
    2018-04-20

    Na łące i w ogrodzie – „miód” mniszkowy

  • Wokół stołu – pięć przykazań, jak zachować się przy stole.
    2018-04-18

    Wokół stołu – pięć przykazań, jak zachować się przy stole.

  • Japońskie śniadanie w Ka Udon Bar
    2018-04-16

    Japońskie śniadanie w Ka Udon Bar

  • Najlepsze chrupiące naleśniki
    2018-04-09

    Najlepsze chrupiące naleśniki

  • Pieczony bakłażan
    2018-03-27

    Pieczony bakłażan

  • Niedziela Palmowa. Palmy. Tradycja, symbolika, wierzenia
    2018-03-25

    Niedziela Palmowa. Palmy. Tradycja, symbolika, wierzenia

  • Kruche babeczki z nadzieniem pomarańczowo-czekoladowym
    2018-03-23

    Kruche babeczki z nadzieniem pomarańczowo-czekoladowym

  • Pasztecik na kruchym spodzie
    2018-03-22

    Pasztecik na kruchym spodzie

  • Willowglen i zupa chrzanowa
    2018-03-21

    Willowglen i zupa chrzanowa

  • Najlepszy mazurek pomarańczowy – przepis staropolski
    2018-03-20

    Najlepszy mazurek pomarańczowy – przepis staropolski

  • Babka parzona – przepis staropolski dla odważnych
    2018-03-19

    Babka parzona – przepis staropolski dla odważnych

  • Wielkanoc – wprowadzenie
    2018-03-18

    Wielkanoc – wprowadzenie

  • Lunchbox w stylu japońskim (dla 2 osób)
    2018-03-14

    Lunchbox w stylu japońskim (dla 2 osób)

  • Risotto – włoska robota
    2018-03-12

    Risotto – włoska robota

  • Skąd się wziął Dzień Kobiet?
    2018-03-08

    Skąd się wziął Dzień Kobiet?

  • Najlepsze moskole polecają się na śniadanko
    2018-03-04

    Najlepsze moskole polecają się na śniadanko

  • Novy Jicin i Stramberk – najlepsze kąski
    2018-03-02

    Novy Jicin i Stramberk – najlepsze kąski

  • Kuchnia gruzińska – warsztaty
    2018-02-28

    Kuchnia gruzińska – warsztaty

  • Lepszych gofrów nie znajdziecie – przepis
    2018-02-25

    Lepszych gofrów nie znajdziecie – przepis

  • Filipa18 – recenzja
    2018-02-15

    Filipa18 – recenzja

  • Walentynkowy przepis ratunkowy + ciekawa historia
    2018-02-14

    Walentynkowy przepis ratunkowy + ciekawa historia

  • Skąd się wziął Tłusty Czwartek?
    2018-02-08

    Skąd się wziął Tłusty Czwartek?

  • Tłustoczwartkowy SWEETSBOOK
    2018-02-07

    Tłustoczwartkowy SWEETSBOOK

  • Babeczki z ciasta francuskiego z crème pâtissière z koniakiem i owocami
    2018-02-04

    Babeczki z ciasta francuskiego z crème pâtissière z koniakiem i owocami

  • Najlepsze faworki
    2018-02-01

    Najlepsze faworki

  • 2018-01-17

    Alkoetykieta

  • 2018-01-10

    Pomysł na kolację/śniadanko – maślane tosty z salsą z pomidorów i awokado

  • 2018-01-04

    Mule „po francusku”

  • Kutia – tradycyjne wigilijne danie kresowe
    2017-12-23

    Kutia – tradycyjne wigilijne danie kresowe

  • Skąd się wzięły Święta – część III – zimowy staropolski savoir-vivre, jakże aktualny i dziś
    2017-12-23

    Skąd się wzięły Święta – część III – zimowy staropolski savoir-vivre, jakże aktualny i dziś

  • Huhu ha! Huhu ha! Nasza zima zła… My się zimy nie boimy, czyli zimowy savoir vivre
    2017-12-22

    Huhu ha! Huhu ha! Nasza zima zła… My się zimy nie boimy, czyli zimowy savoir vivre

  • Skąd się wzięły Święta Bożego Narodzenia – część I
    2017-12-21

    Skąd się wzięły Święta Bożego Narodzenia – część I

  • Korzenne tofu serwowane na pomarańczy, z prażonymi kasztanami i pyłkiem kwiatowym
    2017-12-18

    Korzenne tofu serwowane na pomarańczy, z prażonymi kasztanami i pyłkiem kwiatowym

  • Krótka historia pewnego romansu – smażone tofu w miodzie faceliowym
    2017-12-15

    Krótka historia pewnego romansu – smażone tofu w miodzie faceliowym

  • Pomysł na… Truskawkowe Mikołaje
    2017-12-10

    Pomysł na… Truskawkowe Mikołaje

  • Grillowane przegrzebki z sałatką z fenkuła i sosem z papai z musztardą wasabi
    2017-12-08

    Grillowane przegrzebki z sałatką z fenkuła i sosem z papai z musztardą wasabi

  • Pudełkowy obiad mocy – przepis
    2017-12-06

    Pudełkowy obiad mocy – przepis

  • Przepis na… quilling!
    2017-12-04

    Przepis na… quilling!

  • 2017-11-29

    Rosołek jak u Mamy – przepis

  • 2017-11-28

    w-SPA-niały weekend – recenzja Mercure Krynica Resort&SPA

  • 2017-11-17

    Rozkładamy DYNIĘ na czynniki pierwsze

  • 2017-11-16

    Chrupiące pierożki miodowo-cynamonowe z nadzieniem z ricotty i orzechów laskowych

  • 2017-11-06

    Wino Origen Gran Reserva 2012

  • 2017-11-01

    Pizza&wine party

  • 2017-10-31

    Austriacka zupa rieslingowa

  • 2017-10-27

    1000!!

  • 2017-10-25

    Krem z pieczonych buraków z czosnkiem na bulionie z białym winem, serem feta i grzankami

  • 2017-10-20

    Ptysie z koniakowym crème pâtissière

  • 2017-10-19

    Zupa w stylu ramen – historia z dreszczykiem

  • 2017-10-11

    Mule w białym winie

  • 2017-10-04

    Pomysł na przekąskę – hummusowe trio

  • 2017-10-03

    Pomysł na kolację… KREWETKI

  • 2017-09-26

    „Pasztecik” z ciecierzycy

  • 2017-09-22

    Kukurydza „Niebo w gębie”

  • 2017-09-19

    Winnica Srebrna Góra

  • 2017-09-18

    Zupa z prawdziwków na rieslingu

  • 2017-08-17

    Awantura o ramen

  • 2017-08-16

    Kruche babeczki z pastą z zielonego groszku

  • 2017-08-09

    Odwodnienie – śmiertelne zagrożenie. Garść informacji i super przepis

  • 2017-08-01

    Bułeczki oliwne z miętą

  • 2017-07-22

    Shake zdrowia na upały – czyli co ma w sobie koper i dlaczego warto jeść kwaśne mleko

  • Na Dzień Ojca
    2017-06-23

    Na Dzień Ojca

  • 2017-06-13

    Pasta z ciecierzycy i cukinii

  • Ka Udon Bar – nie zepsujcie tego!
    2017-06-09

    Ka Udon Bar – nie zepsujcie tego!

  • Fit-pulpeciki w sosie warzywnym – przepis
    2017-06-08

    Fit-pulpeciki w sosie warzywnym – przepis

  • Krem z białych szparagów – przepis
    2017-06-05

    Krem z białych szparagów – przepis

  • Na Dzień Dziecka placki ziemniaczane „jak za dzieciaka” – przepis
    2017-06-01

    Na Dzień Dziecka placki ziemniaczane „jak za dzieciaka” – przepis

  • Listy z podróży – Hakone i Tonosawa
    2017-05-30

    Listy z podróży – Hakone i Tonosawa

  • Takoyaki jak z Osaki
    2017-05-23

    Takoyaki jak z Osaki

  • Listy z podróży – w Kobe na kobe
    2017-05-17

    Listy z podróży – w Kobe na kobe

  • Listy z podróży + przepis – Osaka
    2017-05-16

    Listy z podróży + przepis – Osaka

  • Miso-shiru – historia prawdziwa – przepis
    2017-05-10

    Miso-shiru – historia prawdziwa – przepis

  • 2017-02-28

    Enoteka Pergamin – ostatni przystanek na tej edycji Fine Diningowej mapy

  • 2017-02-24

    Albertino – dlaczego mi to zrobiłaś?

  • 2017-01-31

    „Nać klijent, nać pannn” – 7 grzechów klientów restauracji

  • 2017-01-27

    Opłakane są skutki picia wódki

  • 2017-01-21

    Dzień Babci – kulinarne wspomnienie

  • 2017-01-19

    7 grzechów głównych polskich (i pewnie nie tylko) restauratorów/szefów/kucharzy, które grają mi na nerwach – felieton

  • Na rozgrzewkę grzane wino – przepis
    2016-12-28

    Na rozgrzewkę grzane wino – przepis

  • Śladami Makłowicza – Gdzie zjeść w Splicie
    2016-10-07

    Śladami Makłowicza – Gdzie zjeść w Splicie

Kontakt z nami:

Salon Degustacyjny K8K.pl
ul. Bodziszkowa 2
Kraków
tel. +48 605 544 570

e-mail: kontakt@k8k.pl

© k8k.pl
Uczymy wina